DISTRIBUIȚI
USA Today

Un Boeing 737 Max aparţinând companiei low cost Norwegian, căruia i s-a refuzat accesul în spaţiul aerian german, a aterizat în Franţa, scrie Le Figaro, potrivit news.ro.

Avionului, care efectua marţi un zbor de la Malaga, în Spania, la Stockholm, în Suedia, i s-a interzis să intre în spaţiul aerian german. După ce a zburat în cerc la frontiera franco-germană, aeronava a putut să aterizeze în Franţa, pe Aeroportul Paris-Vatry.


Citeşte şi: SUA au cerut OFICIAL autorităților britanice extrădarea lui Julian Assange

Avioanele de tip 737 Max sunt vizate de o interdicţie de zbor, de la jumătatea lui martie, în urma prăbuşirii unei aeronave aparţinând Ethiopian Airlines.

Însă  unele excepţii sunt posibile.

Compania low cost norvegiană Norwegian Air Shuttle afirmă că deţine autorizaţia Agenţiei Europene de Securitate Aeriană (AESA) de a efectua un ”zbor de repoziţionare”, un zbor fără pasageri la bord, cu scopul de a ajunge la bază.

”Planul de zbor al aeronavei a fost aprobat de către Eurocontrol”, argumentează compania.

Citeşte şi: Shinzo Abe ajunge la Teheran, fiind primul premier nipon care vizitează Iranul în ultimii 41 de ani

Însă, în pofida autorizaţiei acordate de către autorităţile europene, fiecare ţară decide intrarea şi ieşirea din spaţiul său aerian. Astfel, Germania a refuzat să primească avionul, spre deosebire de Franţa, care l-a autorizat ”pentru a se reaproviziona”.

Data plecării avionului către capitala suedeză nu a fost comunicată încă şi nici ruta acestuia.