DISTRIBUIȚI
Sputnik International

Un bebeluş de şase săptămâni a murit în statul american Connecticut din cauza complicaţiilor legate de COVID-19, una dintre cele mai tinere victime ale acestei boli, a anunţat miercuri guvernatorul Ned Lamont, informează EFE, potrivit agerpres.

„Astăzi (miercuri – n.r.), cu adâncă tristeţe, putem confirma primul deces pediatric în Connecticut având legătură cu #COVID19. Un nou-născut de şase săptămâni din regiunea Hartford a fost transportat la spital fără semne vitale la sfârşitul săptămânii trecute şi nu a mai putut fi salvat”, a informat guvernatorul din Connecticut pe contul său de Twitter. Lamont a explicat, în mai multe postări, că testele au confirmat că bebeluşul avea COVID-19.


Citește și: În plină pandemie, americanii pornesc un adevărat război împotriva drogurilor

Guvernatorul statului Connecticut a reamintit că noul coronavirus este un virus care „îi atacă fără milă pe cei mai fragili” şi a insistat pe importanţa autoizolării şi a limitării contactului cu alte persoane.

SUA au depăşit miercuri pragul de 200.000 de cazuri de contagiere cu coronavirus, statul Connecticut ocupând poziţia a 13-lea la nivelul teritoriului american în ceea ce priveşte contagierile, cu 3.557 de cazuri şi 85 de decese.

Citește și: COVID-19 este a treia cauză de deces în SUA