DISTRIBUIȚI

Un bărbat în vârstă de 41 de ani a fost ucis de un elefant în nordul statului Botswana, a anunţat miercuri poliţia, relatează Xinhua, scrie agerpres.

Incidentul s-a petrecut în apropiere de Nokaneng, în districtul Okavango, a confirmat un purtător de cuvânt al poliţiei.


Citește și : Merkel este consecventă în problema conflictului israeliano-palestinian – VIDEO

Bărbatul a suferit răni grave pe tot corpul după ce a fost atacat de un elefant şi a fost găsit mai târziu decedat de un trecător.

De la preluarea funcţiei în aprilie, preşedintele Botswana, Mokgweetsi Masisi, a depus eforturi pentru ridicarea interdicţiei de vânătoare a elefanţilor care, din cauza numărului mare, au intrat în aşezări umane pentru a căuta apă şi hrană.

Interdicţia a fost ridicată acum după consultări cu membri ai comunităţilor şi sezonul de vânătoare se va deschide în curând.

Între timp, Convenţia privind Comerţul Internaţional cu Specii de Faună şi Floră Sălbatică Ameninţate cu Dispariţia (CITES), reunită la Geneva, a respins o propunere de deblocare a comerţului pentru eliminarea stocurilor existente de fildeş.

Citește și : Cancelariile occidentale reacţionează la evoluţia situaţiei politice din Italia: La Bruxelles şi Berlin e sărbătoare, Budapesta plânge după Salvini!

În Botswana, Namibia şi Zimbabwe trăieşte peste 70% din populaţia totală de elefanţi la nivel mondial.