DISTRIBUIȚI
library.siam-legal.com

Un bărbat acuzat că a ajutat la uciderea ministrului de externe srilankez în 2005 a fost condamnat la şase ani şi 10 luni de închisoare de un tribunal din Germania, informează luni DPA, scrie agerpres.

El i-a furnizat unui lunetist informaţii cruciale pentru a comite crima, a declarat luni instanţa din Stuttgart. Bărbatul, tamil de origine, locuieşte în Germania din 2012 şi a fost arestat în ianuarie 2019.


Citește și : Avocaţii lui Trump cer Senatului achitarea ‘IMEDIATĂ’ a preşedintelui

Bărbatul, care se presupune că a fost membru al grupului rebel Tigrii Eliberării Tamil Eelam (LTTE) timp de peste 15 ani, a fost acuzat de complicitate la crimă.

Ministrul de externe Lakshman Kadirgamar a fost împuşcat mortal de un lunetist în timp ce ieşea dintr-o piscină situată pe proprietatea sa privată din capitala Colombo.

Suspectul a fost acuzat în Germania că l-ar fi spionat mai mult de un an pe acest politician şi critic al LTTE, parţial dintr-o casă goală pe o proprietate vecină. Împuşcătura mortală a fost trasă din acea casă.

Citește și : Ucraina se va consulta cu Germania şi Franţa, în contextul intensificării confruntărilor militare

Grupul separatist LTTE a fost angajat ani de zile într-un război civil cu armata din Sri Lanka, încercând să stabilească un stat independent în nordul insulei din sudul Asiei, înainte ca forţele sale să fie decimate de armată în 2009.

Grupul este considerat organizaţie teroristă de către biroul procurorului în Germania.