DISTRIBUIȚI
cnn

Un bărbat şi fiul său au fost arestaţi în cadrul unei investigaţii privind originea unui incendiu de pădure devastator care s-a întins pe o suprafaţă de aproape 900 km2 în nordul Californiei în această vară, au anunţat miercuri autorităţile locale, relatează AFP, potrivit agerpres.

David Smith, în vârstă de 66 de ani, şi Travis Smith, de 32 de ani, sunt acuzaţi că au aprins focul care a declanşat incendiul Caldor Fire, pe 14 august în apropiere de lacul Tahoe, o zonă împădurită şi turistică din California.


Citeşte şi: Danemarca reintroduce restricţiile antiepidemice – Black News

Serviciile procurorului din comitatul El Dorado au calificat faptele acestora drept „un incendiu criminal”, fără a face alte precizări.

Incendiul, care a fost stins abia după 67 de zile, a provocat rănirea a cinci persoane şi a distrus o mie de clădiri rezidenţiale sau comerciale, potrivit pompierilor din California.

Citeşte şi: Bradul de Crăciun din faţa sediului Fox News a fost INCENDIAT – Black News

În plin sezon estival, incendiul Caldor Fire a provocat evacuarea câtorva zeci de persoane în această regiune situată în apropierea celui mai mare lac alpin din America de Nord, la graniţa cu Nevada.