DISTRIBUIȚI
dpa

Un bărbat a fost grav rănit miercuri în oraşul german Krefeld după ce şi-a dat foc pentru a protesta împotriva încarcerării liderului Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), Abdullah Ocalan, a anunţat poliţia germană, citată de France Presse, potrivit Agerpres.

Bărbatul, de 43 de ani, s-a stropit cu un lichid inflamabil şi şi-a dat foc în cursul dimineţii în faţa tribunalului din Krefeld (Westphalie).


Citește și : Criza din Venezuela: Rusia îl invită pe Guaido să negocieze cu Maduro

Mai mulţi trecători au reuşit să stingă focul care îl cuprinsese cu hainele de pe el. Rănit foarte grav, a fost transportat cu un elicopter la o clinică specializată.

Potrivit martorilor, bărbatul, deja cunoscut poliţiei, a declarat că a dorit să protesteze împotriva încarcerării lui Ocalan, capturat de agenţi turci la 15 februarie 1999 la Nairobi.

Poliţia, care a evocat un posibil ‘mobil personal’, va încerca să stabilească dacă individul suferă de tulburări mintale.

Ocalan, liderul istoric al rebeliunii kurde, se află în prezent într-o închisoare de maximă securitate în insula Imrali, în apropierea oraşului Istanbul, într-o izolare aproape totală.

Citește și : Nominalizările la premiul World Press Photo 2019 (GALERIE FOTO)

Potrivit AFP, Ocalan a fost cofondatorul PKK în 1978. Această mişcare, devenită organizaţie armată în 1984, este considerată drept grup terorist de Ankara şi de aliaţii săi occidentali. Din 1984, conflictul dintre rebelii kurzi şi statul turc a făcut peste 40.000 de morţi.