DISTRIBUIȚI
Reuters

Un bărbat de 24 de ani a rămas în arest după ce autorităţile germane au reţinut trei bărbaţi în oraşul Offenbach (vest) sub suspiciunea de planificare a unui atac terorist, au anunţat miercuri procurorii la Frankfurt, informează DPA, potrivit agerpres.

Bărbatul în cauză ar fi putut încerca să fugă, a declarat purtătoarea de cuvânt Nadja Niesen, citată de DPA. Ceilalţi doi bărbaţi reţinuţi marţi împreună cu el au fost eliberaţi.


Citește și : Ion Chicu, candidatul propus de Dodon pentru funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova

Toţi trei sunt suspectaţi că sunt susţinători ai Statului Islamic şi că au planificat un atac pe motive religioase cu scopul de a provoca victime.

Bărbatul reţinut, un german de origine macedoneană, ar fi achiziţionat produse chimice şi alte echipamente pentru a fabrica un dispozitiv exploziv şi a încercat de asemenea să-şi procure o armă de foc pe internet.

El a intrat în atenţia autorităţilor pentru activitatea sa infracţională din trecut şi ca islamist. Bărbatul a apărut în instanţă flancat de poliţişti înarmaţi ale căror feţe erau acoperite.

Citește și : Florence Parly: Statele europene ar trebui să constituie un ‘pilon’ în cadrul NATO

Aceşti bărbaţi au intrat în atenţia autorităţilor la sfârşitul lunii trecute.

Aproximativ 170 de oficiali au fost implicaţi marţi în razii la trei case din Offenbach. Ceilalţi doi suspecţi au vârsta de 21 şi 22 de ani şi sunt de origine turcă.