DISTRIBUIȚI
Reuters

Un bărbat a fost arestat vineri pe aeroportul parizian Orly, asupra sa descoperindu-se un cuţitaş pliabil, după ce prietena lui cu care se certase a avertizat poliţia că acesta intenţiona să comită „un atac”, informează AFP, citând o sursă judiciară, potrivit agerpres.

Bărbatul, în vârstă de 34 de ani şi care nu se află în vizorul poliţiei, se pregătea să se îmbarce pe un avion cu destinaţia Barcelona, când prietena sa a sesizat poliţia, dându-se drept sora lui, că acesta ar „intenţiona să comită un atac”.


Citește și : Convorbire telefonică între premierul pakistanez şi Trump despre situația din Kashmir

El a fost arestat fără incident în momentul îmbarcării, după ce a fost supus controalelor de securitate. În bagajul său a fost descoperit un cuţit, de fapt un briceag.

Acesta le-a spus poliţiştilor că uitase că briceagul rămăsese în geantă.

Prietena sa a fost reţinută pentru denunţ mincinos. „Se pare că ea ar fi vrut să se răzbune după o dispută”, a afirmat o sursă apropiată dosarului.

Bărbatul va fi judecat luni de un tribunal din Creteil, o suburbie pariziană, pentru deţinere şi transportul cuţitului, iar femeia pentru denunţ mincinos şi obstrucţionarea circulaţiei unei aeronave: avionul a trebuit să fie evacuat de forţele de securitate, iar zborul – întârziat.

Citește și : Nava Open Arms, blocată în continuare în largul insulei Lampedusa, în pofida acordului european

O femeie de origine indiană, care sosea luni de la Bamako împreună cu copiii săi, a fost arestată pe un alt aeroport parizian, Roissy-Charles-de-Gaulle, pentru că în bagajul său fusese descoperit la un control un pistol încărcat. Ea a fost condamnată miercuri la opt luni de închisoare cu suspendare, de tribunalul corecţional din Bobigny, în apropiere de Paris.