DISTRIBUIȚI
tagesspiegel.de

Un bărbat care a refuzat să poarte mască în timp ce făcea cumpărături într-un supermarket din oraşul german Dortmund a rănit doi poliţişti care au încercat să îl scoată din magazin, relatează miercuri dpa, scrie agerpres.

Bărbatul de 44 de ani, despre care se ştie că ar avea legături cu mişcarea de extremă-dreaptă Reich Citizens’ Movement, care respinge legitimitatea statului german modern, a fost implicat iniţial într-o altercaţie cu personalului supermarket-ului, izbindu-l pe unul dintre angajaţi cu căruciorul de cumpărături marţi seara.


Citește și : LUARE de OSTATICI în Domul din Milano! Poliția a intervenit rapid

La sosirea poliţiştilor, bărbatul le-a spus că „nu este obligat să poarte mască”, se arată în comunicatul poliţiei. El a enumerat o serie de prevederi din codul penal, „care nu corespund legilor Republicii Federale Germania”, se mai arată în comunicat.

Când ofiţerii au încercat să-l reţină pe bărbat, acesta a ripostat atât de violent încât doi poliţişti au fost răniţi şi au necesitat îngrijiri medicale în spital.

La faţa locului au fost trimişi alţi ofiţeri pentru a-l reţine pe bărbat. „În drum spre arestul poliţiei, el a continuat să încerce să atace un ofiţer de poliţie”, se arată în comunicat.

Acuzaţii privind provocarea de vătămări corporale, deranjarea ordinii publice, rezistenţă la momentul reţinerii şi refuzul de a purta mască sunt investigate de procurori. Bărbatul a fost eliberat ulterior.

În landul german Renania de Nord-Westfalia, unde a avut loc incidentul, este obligatorie purtarea măştii în magazine şi în transportul public.

Citește și : Norvegia creşte numărul ţărilor pentru care impune carantina călătorilor veniţi din acestea