DISTRIBUIȚI
dpa

Un bărbat acuzat de uciderea, în 2005, a ministrului de externe srilankez a fost plasat în arest în Germania sub acuzaţia de participare la acte de terorism, au anunţat joi procurori, informează agenţia de presă dpa, potrivit agerpres.

Bărbatul de 39 de ani este acuzat de apartenenţă la gruparea Tigrii Eliberării Tamil Eelam (LTTE, Tigrii Tamili) între 2002 şi 2009. În acea perioadă el ar fi fost implicat într-un atac în care a fost ucis ministrul de externe srilankez de atunci, Lakshman Kathirkamar. De asemenea, bărbatul este acuzat că a participat la o tentativă de omor împotriva unui alt politician.


Citește și : Franța: Reprimarea manifestaţiilor „vestelor galbene” alimentează resentimentele împotriva poliţiei şi guvernului

Tigrii Tamili au fost angajaţi timp de ani de zile într-un război civil împotriva armatei srilankeze, încercând să obţină independenţa regiunii lor natale (nord), înainte ca forţele să le fie decimate de armată, în 2009. Gruparea este considerată o organizaţie teroristă de Oficiul procurorilor din Germania.

Cetăţeanul srilankez a fost arestat în sudul Germaniei. În comunicatul procurorului nu se precizează de cât timp se afla aceasta în Germania şi nici de ce se afla el pe teritoriul german. Bărbatul a fost plasat în detenţie de miercuri.

Citește și : Furtuni neobișnuite în Califonia. Ninsorile abundente și ploile torențiale au ucis cel puțin cinci americani