DISTRIBUIȚI

Un britanic acuzat că face parte dintr-o celulă de răpitori şi asasini ai grupării Stat Islamic, cunoscută sub denumirea „Beatles”, a fost arestat miercuri în Marea Britanie, potrivit presei britanice, informează joi AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Aine Davis, în vârstă de 38 de ani, a fost arestat după ce a aterizat pe aeroportul Luton din nord-vestul Londrei venind din Turcia, unde tocmai executase o pedeapsă cu închisoarea de şapte ani şi jumătate pentru acte de terorism, au anunţat mai multe mass-media britanice, inclusiv BBC.


Citeşte şi: EMA ar putea aproba un vaccin Pfizer care ţinteşte sub-variantele Omicron – Black News

Davis este acuzat că face parte dintr-o celulă de răpitori şi ucigaşi ai grupării Stat Islamic care a răpit zeci de străini în Siria între 2012 şi 2015. Ostaticii au denumit grupul de jihadişti „Beatles” din cauza accentului britanic.

Poliţia metropolitană, care se ocupă de investigaţiile privind terorismul din Marea Britanie, a informat într-un comunicat că a arestat pe aeroportul Luton un bărbat care se află în prezent „în custodia poliţiei”, fără a-i dezvălui numele.

Citeşte şi: Trump se teme că FBI-ul i-a ‘plantat’ probe în timpul percheziţiei de la Mar-a-Lago – Black News

La rândul său, un purtător de cuvânt al ministerului de interne a informat într-un comunicat că un cetăţean britanic a fost deportat din Turcia în Marea Britanie, dar că este nepotrivit să se ofere informaţii suplimentare deoarece investigaţiile poliţiei sunt în curs de desfăşurare”.