DISTRIBUIȚI

Un bărbat a putut călători cu avionul din Barbados la Miami, statul Florida, cu un pistol încărcat în buzunar, a informat presa americană, potrivit AFP, scrie agerpres.  

Acest pasager a petrecut cele patru ore de zbor cu arma, în care se aflau cinci gloanţe, în cabină, a precizat canalul NBC6.


Citește și : Turcia riscă sancţiuni europene drastice în cazul lui Osman Kavala

Abia pe aeroportul din Miami, agenţii TSA, agenţia de securitate în transporturi din Statele Unite, au găsit arma în bunurile sale. Media americane nu au precizat când s-a întâmplat acest incident.

Potrivit NBC6, pasagerul a spus poliţiei americane că atunci când s-a îmbarcat în Bridgetown, capitala Barbados, avea arma într-un buzunar al pantalonilor.

Poliţia l-a arestat, iar un judecător l-a inculpat pentru port de armă ascunsă, o infracţiune pasibilă de până la cinci ani de închisoare în Florida.

Pasagerul s-a declarat nevinovat şi trebuie să se prezinte din nou în instanţă la jumătatea lui decembrie.

Premierul Barbadosului, Mia Mottley a declarat vineri că a cerut un „raport urgent” asupra cazului, promiţând că oricine a permis ca incidentul să aibă loc va fi tras la răspundere.

Citește și : Preşedintele Botswanei spune că diplomaţii străini au venit infectaţi cu Omicron din Europa

„Consecinţele pentru ţară sunt grave şi enorme”, a adăugat ea.

Este o falie majoră pentru Statele Unite, care au încercat să-şi consolideze la maxim măsurile de securitate la frontieră, în special în aeroporturi, după atacurile de la 11 septembrie 2001.

Washingtonul cere guvernelor străine să aplice standardele americane de securitate pe aeroporturile din care pleacă zboruri directe către Statele Unite.