DISTRIBUIȚI

Un bărbat în vârstă de 57 de ani a fost atacat mortal de un rechin, duminică, în timp ce înota în largul unei insule din zona Nouméa, pe teritoriul francez al Noii Caledonii, a anunţat securitatea civilă, relatează AFP, potrivit agerpres

Potrivit primelor informaţii disponibile, victima este un navigator care înota în apropierea ambarcaţiunii sale, ancorată în largul insulei Maitre, din regiunea Nouméa.


Citește și : Preşedintele Armeniei refuză să-l demită pe şeful armatei

„Potrivit martorilor, bărbatul a fost muşcat de picior de un rechin de aproximativ patru metri. El a murit la sosirea echipei de salvare trimisă cu elicopterul”, a declarat pentru AFP un agent de la securitatea civilă.

Potrivit site-ului Les Nouvelles-Calédoniennes, rechinul ar fi rupt piciorul bărbatului care a murit în urma unui stop cardiac.

Situată la douăzeci de minute de Nouméa, insula Maitre, care găzduieşte hoteluri şi restaurante şi unde pot fi efectuate activităţi nautice, este foarte frecventată în weekend.

Atacul a avut loc la câţiva zeci de metri de mal, iar zona a fost evacuată de pompieri, notează AFP.

Citește și : ONG-ul german Sea-Watch a salvat 147 de migranţi în largul coastelor Libiei

Primăria din Nouméa a emis un ordin care interzice înotul şi sporturile nautice la mai puţin de 300 de metri de mal în jurul insulei până luni inclusiv.

Celelalte plaje nu au fost închise, însă municipalitatea a solicitat înotătorilor să fie „extrem de vigilenţi”.