DISTRIBUIȚI
BFMTV

Un bărbat a fost arestat vineri pentru că a postat online fotografia uneia dintre cele trei victime ale atacului sângeros în biserica din Nisa (sud-est), informează AFP, citând o sursă de pe lângă Parchet, care a confirmat că acesta a deschis o anchetă, potrivit agerpres.

Bărbatul este suspectat că ar fi la originea publicării unei fotografii pe un forum al site-ului internet Jeuxvideo.com, potrivit aceleiaşi surse.


Citește și : Ungaria PRELUNGEŞTE închiderea frontierelor

Suspectul este interogat în sediul Brigăzii de reprimare a delincvenţei împotriva persoanei (BRDP), a precizat parchetul, fără a oferi detalii despre profilul acestuia.

O anchetă a fost deschisă pentru „difuzare de mesaj cu caracter violent”, a adăugat parchetul.

Fotografia femeii de 60 de ani, care a suferit o profundă tăiere a gâtului, aproape o decapitare, a fost difuzată pe reţelele de socializare şi pe mai multe site-uri internet. Platforma Pharos, însărcinată să detecteze conţinuturi online ilicite, a semnalat mai multe difuzări ale acestei imagini macabre.

În afară de această femeie, atacatorul a tăiat gâtul capelanului bisericii Notre-Dame l’Assomption din Nisa, Vincent Loques, tată a două fete, care ar fi împlinit 55 de ani vineri. Cea de-a treia victimă, o braziliancă, mamă a trei copii, Simone Barreto Silva, 44 de ani, lovită cu cuţitul de mai multe ori, a decedat într-un restaurant în care se refugiase.

Citește și : Seismul din Marea Egee a produs un mini-tsunami – VIDEO

Autorul faptelor, un tunisian de 21 de ani, Brahim Issaoui, a fost oprit de poliţişti, care au tras asupra lui mai multe focuri. Grav rănit, el era spitalizat în continuare vineri cu un pronostic vital angajat.