DISTRIBUIȚI
Getty Images

Un bărbat a fost arestat de poliţie după ce automobilul pe care îl conducea a lovit, miercuri seară, o secţie de poliţie din nordul Londrei, informează Reuters şi DPA, potrivit agerpres.

Poliţia metropolitană londoneză a menţionat că incidentul a avut loc cu puţin timp înainte de ora locală 19:00 la secţia de poliţie Edmonton, care a fost evacuată. A fost lansată o anchetă condusă de o echipă locală de poliţie cu sprijinul ofiţerilor specializaţi în antiterorism.


Citește și : Turcia şi Rusia au semnat un acord de monitorizare comună a armistiţiului din Nagorno-Karabah

Iniţial, cotidianul The Guardian a relatat că incidentul nu are legătură cu terorismul. Poliţia nu a oferit alte detalii despre natura incidentului.

Ambulanţe şi autospeciale au fost trimise la locul incidentului şi poliţia a izolat zona.

Imagini postate pe social media au arătat o maşină în faţa secţiei de poliţie şi un bărbat care este imobilizat la sol de ofiţeri de poliţie după ce încercase să-şi incendieze automobilul.

Citește și : Croaţia îşi înzestrează forţele aeriene! SUA, Franţa şi Suedia au venit cu primele oferte

Agenţia de presă DPA a citat o declaraţie a poliţiei londoneze potrivit căreia ”un bărbat alb de 45 de ani şi-a părăsit automobilul înainte de a-l incendia folosind benzină”. ”El a fost arestat de ofiţeri pentru presupusă incendiere şi o serie de alte infracţiuni. Bărbatul rămâne în arest la o secţie de poliţie din nordul Londrei”, adaugă declaraţia respectivă.

Anterior în această lună, nivelul ameninţării teroriste în Regatul Unit a fost ridicat la ‘grav’ – ceea ce înseamnă că un atac terorist este foarte probabil pe teritoriul ţării – după incidentele teroriste recente din Franţa şi Austria, deşi guvernul afirmă că nu există o ameninţare specifică.