DISTRIBUIȚI
Reuters

Cel puţin 75 de persoane au fost rănite luni în Indonezia în urma prăbuşirii spectaculoase a unui tavan interior din clădirea cu două turnuri unde se află Bursa de la Jakarta, au relatat posturile de televiziune indoneziene, citate de AFP.

Structura s-a prăbuşit peste parterul turnului numărul doi al Bursei, a declarat un purtător de cuvânt al instituţiei, Rheza Andhika, citat de agenţia Bloomberg, adăugând că nu este vorba de o explozie.


Citeşte şi: Igor Dodon îl proclamă pe Mihai Eminescu moldovean, nu român

Imaginile de pe camerele de supraveghere arată un grup de circa 40 de studenţi aflaţi la etajul care cedează brusc, ei căzând într-un morman de metale, sticlă şi moloz peste alte persoane aflate la parter. Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat că sunt 75 de răniţi. În mod miraculos, deocamdată nimeni nu şi-a pierdut viaţa.

Cauza accidentului deocamdată nu a fost determinată, o ipoteză fiind slăbirea structurii din cauza degradării materialului.

Respectiva clădire, cu 32 de etaje şi construită în anul 1995, a fost în anul 2000 ţinta unui atentat comis de extremiştii islamişti cu un vehicul capcană, cel puţin zece persoane fiind atunci ucise şi alte zeci rănite.

 

Ştire iniţială: Un balcon interior din clădirea cu două turnuri unde se află Bursa de la Jakarta s-a prăbuşit luni, mai multe persoane fiind rănite, au relatat posturile de televiziune indoneziene, citate de AFP, potrivit agerpres.

Structura s-a prăbuşit peste parterul turnului numărul doi al Bursei, a declarat un purtător de cuvânt al instituţiei, Rheza Andhika, citat de agenţia Bloomberg, adăugând că nu este vorba de o explozie.

Citeşte şi: Dublu atac terorist în Bagdad. Cel puţin 26 de morţi – FOTO/VIDEO

Potrivit unui martor citat de Reuters, cel puţin 12 persoane au fost rănite, fiind transportate pe targă în afara clădirii.

Agenţia chineză Xinhua a relatat că zeci de persoane, majoritatea femei, au fost rănite în accident, fiind transportate la spital.

Poliţia a înconjurat clădirea şi a deschis o anchetă.