DISTRIBUIȚI

Un băieţel de patru ani din Ţările de Jos ar putea avea un viitor în Formula 1 după ce a luat maşina mamei sale „la o plimbare”, notează site-ul BBC, potrivit agerpres.

Poliţia din oraşul Utrecht (centru) a declarat că băieţelul a intrat sâmbătă cu maşina în două autoturisme parcate, înainte de a părăsi locul accidentului în pijama şi în picioarele goale.


Citeşte şi: Biden ar putea fi AUTORIZAT să folosească armata SUA pentru a apăra integritatea teritorială a Ucrainei – Black News

Trecătorii îngrijoraţi au sunat la poliţie după ce l-au văzut pe băieţel mergând singur pe stradă în frig.

Din fericire nimeni nu a fost rănit în timpul acestei escapade, iar poliţia a comentat pe Instagram că a descoperit un „nou Max Verstappen”.

Potrivit poliţiei, copilul s-a trezit sâmbătă când tatăl său a plecat la serviciu şi a luat cheile de la maşina mamei sale „pentru a face o plimbare”.

După ce poliţiştii au sosit la faţa locului pentru a-l prelua pe băiat, au fost alertaţi cu privire la un vehicul abandonat în apropiere, ce părea să fi lovit două maşini parcate.

Vehiculul era înregistrat pe numele mamei băiatului. Aceasta a fost sunată de poliţişti, iar când aceştia i-au înmânat telefonul băieţelului, micuţul a mimat condusul şi a făcut gesturi de întoarcere a volanului.

„Ne-am dat seama că este posibil ca băieţelul să fi fost şoferul”, a precizat poliţia pe Instagram.

Citeşte şi: CÂRTIŢA! Ruşii infiltraseră un spion în sânul Statului Major al armatei ucrainene – Black News

La secţia de poliţie, băieţelul a primit ciocolată caldă şi un ursuleţ de pluş înainte de a se întoarce la mama sa. Ei au mers împreună la locul accidentului, unde micuţul a fost întrebat dacă poate arăta cum funcţionează maşina. Copilul – descris de mama sa drept „ingenios” – a deschis maşina cu cheia pe care a introdus-o apoi în contact şi şi-a mutat piciorul de pe pedala de ambreiaj pe cea de acceleraţie, a precizat poliţia.

Poliţiştii i-au îndemnat pe părinţi ca pe viitor să ascundă cheile de la maşină.