DISTRIBUIȚI
AP News

Un băieţel de 10 ani care s-a luptat timp de 11 zile cu o formă severă de COVID-19 într-o unitate de terapie intensivă din Spania s-a putut întoarce acasă vineri, informează Reuters, potrivit agerpres.

Băieţelul, pe nume Mateo Roman, fusese internat la spitalul Mancha Centro din Ciudad Real, unde se bucurase de întreaga grijă şi afecţiune a personalul medical.


Citește și : Antonio Guterres s-a vaccinat anti-COVID şi cere ca toată lumea să aibă acces la vaccin

„Mulţumesc mult tuturor celor care mi-au trimis urări de bine. Vă iubesc pe toţi „, a declarat Matea pentru radiodifuzorul de stat TVE.

Lucas Salcedo, şeful serviciilor de pediatrie de la Mancha Centro, l-a felicitat pe băieţel pentru că nu a abandonat niciodată speranţa, „chiar şi în cele mai dureroase momente”.

Cazul lui Mateo – unul dintre cei trei copii sub 14 ani admişi la unitatea de terapie intensivă a spitalului din luna martie – a devenit bine-cunoscut în Spania după ce o asistentă a publicat o fotografie alături de acesta pe social media.

Citește și : Datele personale ale olandezilor au fost FURATE din programul de monitorizare a cazurilor de COVID

În ultima zi petrecută la spital, echipa medicală i-a dăruit lui Mateo o minge de baschet, o carte de colorat cu tematică auto şi o pelerină de Superman.