DISTRIBUIȚI
AP

Un băiat de 16 ani arestat în decembrie în Singapore se afla în posesia unor „planuri şi pregătiri detaliate” pentru a lansa atacuri împotriva musulmanilor, inspirate de atentatele din martie 2019 de la Christchurch, a anunţat miercuri Ministerul de Interne singaporez, citat de dpa, potrivit agerpres

Băiatul deţinea „planuri şi pregătiri detaliate pentru comiterea de atacuri teroriste folosind o macetă împotriva musulmanilor la două moschei” la 15 martie, la împlinirea a doi ani de la masacrarea a 51 de persoane la două moschei din oraşul neozeelandez de către australianul Brandon Tarrant, adept al „supremaţiei albilor”. Acesta din urmă a fost condamnat la închisoare pe viaţă în august anul trecut.


Citește și : FBI nu ştie nici acum unde este laptopul lui Nancy Pelosi FURAT din Capitoliu

Potrivit ministerului singaporez, este clar din planurile găsite că tânărul, care nu a fost numit, „a fost influenţat de acţiunile şi mesajul lui Tarrant”.

Autorităţile din Singapore l-au prezentat pe cel arestat ca fiind „creştin protestant de etnie indiană”, care „s-a autoradicalizat” şi a acţionat singur.

Acesta a redactat două documente pe care intenţiona să le distribuie după atacuri, într-unul dintre ele evocând recentele crime islamiste din Franţa, iar celălalt referindu-se pe Tarrant ca la un „sfânt”.

Băiatul era motivat de „o puternică antipatie faţă de Islam şi de o fascinaţie faţă de violenţă” şi a declarat poliţiei că se aştepta să fie ucis în timpul atacurilor, a mai menţionat ministerul.

Citește și : Fostul bodyguard al lui Macron este acuzat pentru paşapoartele sale diplomatice şi de serviciu

Este vorba de cea mai tânără persoană arestată în Singapore sub acuzaţia de terorism, în baza Legii securităţii interne, şi de prima persoană arestată „inspirată de ideologia extremistă de dreapta”.

Populaţia de 5,7 milioane de oameni a oraşului stat insular asiatic este formată dintr-un mix de cetăţeni cu origini chineze, indiene şi malaeziene şi circa 1,5 milioane de lucrători străini, principalele religii prezente fiind budismul, creştinismul, hinduismul, islamul şi taoismul.