DISTRIBUIȚI
TASS

Săptămâna trecută, compania rusă United Aircraft a raportat că primul prototip al avionului de transport militar Il-112V efectuase un zbor din orașul Voronej în orașul Jukovski, lângă Moscova, pentru a se pregăti pentru participarea la forumul militar Armată- 2021.

Un prototip al noii aeronave de transport militar Il-112V din Rusia s-a prăbușit în regiunea Moscovei, a declarat pentru Sputnik o sursă din sectorul de apărare. Serviciile de urgență rusești i-au confirmat ulterior lui Sputnik că aeronava a explodat în timpul prăbuşirii și că acum este complet distrusă.


Citeşte şi: Consiliul de Securitate al ONU cere încetarea violenţei în Afganistan – Black News

Conform datelor preliminare, trei bărbați se aflau la bord și nimeni nu a supraviețuit accidentului.

Serviciul de presă al United Aircraft a raportat că a fost înființată o comisie specială pentru investigarea accidentului.

Corporația rusă Rostec a declarat pentru Sputnik că a înființat și o comisie cu participarea institutelor de cercetare a construcției de aeronave și a uzinelor pentru a investiga accidentul Il-112V.

„Rostec înființează o comisie internă cu [participarea] experților de la institutele și uzinele de cercetare a construcției de aeronave pentru a investiga cauza accidentului avionului Il-112V, care s-a prăbușit astăzi în timpul unui zbor de antrenament în regiunea Moscovei Kubinka”, a spus un purtător de cuvânt al corporației.

Avionul de transport militar Il-112V a fost proiectat pentru transportul și aterizarea aeriană a personalului, armelor și a altor încărcături cu o greutate maximă de 5 tone. Se așteaptă ca Il-112V să înlocuiască An-26. Viteza de croazieră a aeronavei este de 470 de kilometri pe oră, în timp ce raza sa de zbor cu o sarcină maximă este de 1.200 de kilometri.

Citeşte şi: Relaţiile dintre SUA şi Afganistan vor depinde de mişcările politice ale talibanilor – Black News

Pe rețelele de socializare a apărut un videoclip care arăta avionul prăbuşindu-se în flăcări. Avionul s-ar fi prăbușit din cauza unui incendiu la motor.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat în luna mai că se finalizează testele avioanelor de transport militar Il-112V. Două aeronave Il-112 erau așteptate să fie puse în funcțiune în 2021.