DISTRIBUIȚI
REUTERS

Un avion al companiei Caspian Airlines a ieşit luni de pe pistă intrând direct pe o autostradă la aterizare, pe un aeroport din sud-vestul Iranului, dar toţi pasagerii au fost evacuaţi în siguranţă şi nimeni nu este rănit, au anunţat media de stat iraniene, citate de Reuters, potrivit agerpres.

„Zborul Boeing nr. 6936 al Caspian Airlines cu 135 de pasageri a plecat din Teheran spre Mahshahr luni dimineaţă devreme. (Avionul) a ieşit de pe pistă la aterizarea pe aeroportul Mahshahr fără să facă victime”, a anunţat agenţia de presă de stat IRNA.


Citeşte şi: Autorităţile anunţă creşterea numărului de infecţii. Vacanţa a fost prelungită în toată ţara!

Citând oficiali ai aviaţiei locale, IRNA a declarat că o problemă tehnică a întârziat aterizarea avionului ceea ce a provocat accidentul.

„Avionul nu a luat foc şi toţi pasagerii au părăsit în siguranţă avionul”, a declarat pentru IRNA directorul general al aeroporturilor din Khuzestan, Mohammad Reza Rezaei.

Citeşte şi: Premierul chinez pleacă în Wuhan. Directorul OMS se deplasează în China

Sâmbătă, un avion iranian ce efectua ruta Istanbul-Teheran a efectuat o aterizare de urgenţă pe un aeroport din capitala Iranului din cauza unei probleme tehnice, a anunţat agenţia semioficială de presă Mehr.

Companiile aeriene din Iran au fost afectate de multe accidente, pentru care conducătorii iranieni dau vina pe sancţiunile americane ce blochează companiile aeriene să-şi înlocuiască flota îmbătrânită sau să achiziţioneze piese de schimb din Occident.