DISTRIBUIȚI
AP

Un avion de vânătoare al marinei chineze s-a prăbuşit marţi în timpul unui zbor de antrenament deasupra insulei Hainan (sud), accident soldat cu moartea celor doi piloţi ai aparatului de zbor, a anunţat Ministerul Apărării chinez, citat de AFP, potrivit agerpres.

‘Niciun mort sau rănit nu s-a înregistrat la sol. Ancheta asupra accidentului continuă’, a precizat ministerul într-un scurt comunicat dat publicităţii pe site-ul său de internet.


Citește și: Washingtonul își retrage TOT personalul diplomatic rămas în Venezuela

China a înregistrat în trecut numeroase accidente cu avioane militare, soldate cu morţi.

În ianuarie 2018, un avion de vânătoare al forţelor aeriene chineze s-a prăbuşit în timpul unui zbor de antrenament în provincia Guizhou (sud-vest), antrenând oficial moartea unei singure persoane.

În 2015, un instructor şi un cursant de la marină şi-au pierdut viaţa după căderea avionului lor militar în provincia Liaoning (nord-est). Motorul aparatului a luat foc la scurt timp după decolare.

Citește și: Brexit. Londra a ajuns la o înţelegere cu UE referitor la ‘modificări obligatorii din punct de vedere juridic’

Un avion de vânătoare s-a prăbuşit în 2011 în timpul unui salon aerian în provincia Shaanxi (nord), din fericire, departe de zona unde se adunase publicul.

În 2006, un total de 40 de persoane au fost ucise în provincia Anhui (est) după prăbuşirea la sol a unui avion militar de transport la bordul căruia se aflau.

Guvernul şi mass-media chineze nu furnizează prea frecvent detalii despre acest tip de accidente.