DISTRIBUIȚI
REUTERS

Un avion de luptă F/A-18E Super Hornet al forţelor aeriene ale SUA s-a prăbuşit miercuri dimineaţă în Parcul naţional Death Valley, provocându-le răni minore unui număr de şapte vizitatori, relatează dpa, potrivit agerpres. precizând că nu se cunoaşte încă soarta pilotului.

Prăbuşirea s-a produs în jurul orei locale 10 în zona cunoscută sub numele canionul Star Wars, nu departe de baza aeriană China Lake.


Citește și : Iranul, afectat de sancţiuni, adoptă măsuri pentru redresarea monedei naţionale

„Încercăm încă să lămurim lucrurile. Avem o echipă de căutare şi salvare plecată de la China Lake şi o alta plecată de la baza navală Lemoore, care include un medic”, a declarat lt. cmdr. Lydia Bock.

Deşi nu este o practică obişnuită ca avioanele militare să zboare la altitudine redusă deasupra parcurilor naţionale, situaţia se prezintă diferit în cazul Death Valley.

„Este una dintre principalele atracţii”, a declarat Patrick Taylor, responsabil cu comunicarea în cadrul Parcului naţional Death Valley.

Forţele aeriene şi navale au folosit zona pentru antrenament militar încă de la începutul anilor 1930.

Citeşte şi: Fiul lui Osama ben Laden a murit

Nu se ştie dacă cei care au fost răniţi se aflau în zonă pentru a urmări survolul avioanelor de luptă. Taylor a precizat că în zonă se află şi o parcare şi un loc de odihnă.

„Sunt mulţi oameni care se opresc aici fără nicio legătură cu avioanele”, a spus el.