DISTRIBUIȚI
voanews

Un avion al Organizaţiei Naţiunilor Unite va ateriza luni în capitala Yemenului aflată sub controlul rebelilor houthi, Sanaa, pentru a evacua circa 50 de răniţi dintre aceştia spre Oman, a anunţat coaliţia condusă de Arabia Saudită, transmite AFP, potrivit agerpres.

Ca o „măsură destinată să instaureze încrederea” înainte de negocierile de pace, „un avion închiriat de ONU va sosi pe aeroportul internaţional din Sanaa pentru a evacua 50 de luptători răniţi” având la bord „trei medici yemeniţi şi unul din partea ONU”, a declarat agenţiei de oficiale presă saudite un purtător de cuvânt al acestei coaliţii internaţionale.


Citește și : RĂZBOI pe străzile Parisului: Ciocniri VIOLENTE între vestele galbene și forțele de ordine – VIDEO

Soarta rebelilor răniţi a fost unul dintre motivele eşecului precedentei sesiuni de negocieri de pace din septembrie.

Coaliţia a aprobat o cerere a emisarului special al ONU pentru Yemen, britanicul Martin Griffiths, din „motive umanitare”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Citeşte şi: Malta acceptă temporar 11 migranţi africani salvaţi de un vas spaniol

Joi, rebelii au afirmat că doresc să participe la negocierile sub egida ONU prevăzute în Suedia dacă li se garantează că pot părăsi Yemenul şi reveni acasă în siguranţă.

Guvernul yemenit recunoscut de comunitatea internaţională, sprijinit militar de coaliţia condusă de saudiţi, intenţionează, de asemenea, să se deplaseze în Suedia.