DISTRIBUIȚI
Boeing delivered its very first 737 MAX 9 to Thai Lion Air. The MAX 9's extra capacity will help the airline add several international routes. (PRNewsfoto/Boeing)

Un avion al companiei Lion Air a lovit miercuri un stâlp pe pista aeroportului din Bengkulu, de pe insula indoneziană Sumatra, incident care nu s-a soldat cu răniţi, la zece zile după ce un avion al aceleiaşi companii s-a prăbuşit în mare cu 189 de persoane la bord, relatează AFP, scrie Agerpres.

Aparatul de zbor, care transporta 143 de pasageri şi şapte membri ai echipajului cu destinaţia Jakarta, a lovit stâlpul cu aripa stângă, înainte de decolare, atunci când avionul se îndrepta spre pista aeroportului din Bengkulu.


Citește și : Acordul pentru Brexit va fi publicat marţi (The Times)

Pagubele provocate aripii au forţat pasagerii să coboare din avion. Ei au putut ajunge la destinaţie la bordul unui alt avion miercuri seară.

În fotografiile postate pe Twitter se poate vedea o gaură provocată la capătul aripii stângi de stâlpul lovit.

Nu au existat răniţi la bord, a precizat Danang Prihantoro, purtător de cuvânt al companiei aeriene low-cost, adăugând că „Lion Air îşi cere scuze tuturor pasagerilor pentru această neplăcere (…) A fost trimisă o echipă pentru a inspecta avionul.”

Ministerul Transporturilor a anunţat declanşarea unei anchete. „Avionul şi pilotul au rămas la sol pentru a servi nevoilor anchetei”, a subliniat Pramintohadi Sukarno, un înalt responsabil al Ministerului.

Pe 29 octombrie, un avion Boeing 737 al companiei Lion Air s-a prăbuşit în Marea Java la mai puţin de o jumătate de oră după decolarea din Jakarta, provocând moartea celor 189 de pasageri şi membri ai echipajului.

Potrivit primelor elemente transmise de comitetul indonezian pentru securitatea transporturilor, piloţii acestui zbor au primit informaţii eronate de la sistemul automat al avionului înainte de accident.

Citește și : Suedia extinde controalele temporare la frontieră până în luna februarie

Avionul avusese un senzor defect la ultimele patru zboruri, care fusese reparat în mai multe rânduri, potrivit primelor indicii deduse după analizarea cutiei negre.

Un raport preliminar privind cauzele accidentului este aşteptat la sfârşitul lunii, notează AFP.