DISTRIBUIȚI

Cel puţin 18 soldaţi au fost ucişi şi 20 răniţi joi în Siria la detonarea unui dispozitiv exploziv într-un autobuz militar, pe o şosea în apropiere de Damasc, informează Reuters, citând postul local Sham FM, transmite şi agerpres.

Este vorba de unul din cele mai sângeroase atacuri din ultimele luni împotriva forţelor guvernamentale siriene care nu se află pe linia activă a frontului.


Citește și: Primul turist spaţial din istorie intenţionează să se întoarcă în spaţiu cu SpaceX – Black News

Atentatul nu a fost deocamdată revendicat şi autorităţile siriene nu au făcut comentarii.

Potrivit Reuters şi dpa, Observatorul sirian pentru drepturile omului, organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra care urmăreşte evoluţiile în plan militar şi face bilanţul victimelor în conflictul început acum 11 ani şi jumătate, a indicat că în explozia de joi au fost ucişi cel puţin 17 soldaţi.

Divizia a patra a forţelor siriene, de care aparţinea autobuzul militar, este condusă de Maher Al-Assad, frate al preşedintelui sirian Bashar Al-Assad, a menţionat Observatorul.

În octombrie anul trecut, 14 militari au fost ucişi în explozia unui autobuz care transporta soldaţi la Damasc.

Citeşte şi: Ungaria şi Gazprom ‘au căzut la pace’ pentru amânarea plăţilor – Black News

Atacurile vizând personal militar şi civili din Damasc continuă, deşi au slăbit în intensitate de când forţele loiale preşedintelui Assad au preluat controlul asupra zonelor acaparate de rebeli de la periferia capitalei.

Sute de mii de oameni şi-au pierdut viaţa în conflictul din Siria.