DISTRIBUIȚI
Reporterul

Un atac dejucat vizând Facultatea de Ştiinţe din Lisabona, în care principalul suspect, un student al acestei universtăţi, a fost plasat vineri în arest provizoriu, continua să ridice întrebări în Portugalia, relatează AFP, scrie news.ro

Tânărul în vârstă de 18 ani, arestat joi, suspectat de ”comiterea unei infracţiuni teroriste”, a fost plasat vineri în arest provizoiu, în urma unui interogatoriu în faţa unui judecător.


Citește și : Șeful informaţiilor militare norvegiene: Rusia e pregătită pentru un spectru larg de acţiuni în Ucraina

”Clientul meu va face apel împotriva acestei hotîrâri”, a anunţat avocatul suspectului, Jorge Pracana, la ieşirea de la tribunal.

”Este într-adevăr vorba despre terorism? Nu ştiu”, a declarat avocatul.

Motivaţiile acestui student, prezentat drept discret şi fără cazier judiciar, care părea să planifice un atac, în mod izolat, de mai multe săptămâni, sunt necunoscute pentru moment, scrie presa locală.

În timpul unei percheziţii, Poliţia Judiciară a confiscat mai multe arme şi un ”plan scris cu detalii de acţiune criminală”, au anunţat anchetatorii.

Cotidianul Publico scre că poliţia portugheză a fost alertată de către autorităţi străine, care au descoprit probe ale pregătirii acestui atac.

Citește și : Impas în Congresul SUA asupra deciziei privind sancţiunile împotriva Rusiei

”Siguranţa studenţilor şi angajaţilor nu a fost nicoodată pusă în discuţie”, a dat asigurări într-o conferinţă de presă directorul Facultăţii de Ştiinţe din Lisabona, Luis Carriço.

”Studenţilor noştri vreau să le transmit un mesaj de linişte”, a adăgat el.