DISTRIBUIȚI

 Astronautul german Matthias Maurer, de la Agenţia Spaţială Europeană (ESA), a spus că va lua cu el tocăniţă de vânat şi supă de cartofi atunci când va călători spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), la sfârşitul lunii octombrie, informează DPA, potrivit agerpres.

Matthias Maurer, în vârstă de 51 de ani, a afirmat, cu prilejul unei conferinţe de presă desfăşurate joi, că i-a fost pregătită mâncare ”tipic germană”, dar pe care nu a gustat-o încă.


Citește și : Preşedintele parlamentului ucrainean a fost DEMIS după ce s-a certat cu Zelenski

”O să o împart cu colegii mei de echipaj şi sunt sigur că va fi foarte delicioasă şi toată lumea o aşteaptă cu nerăbdare”, a spus el.

Obiectivul principal al misiunii la care participă astronautul german este cercetarea – Maurer a spus că el şi colegii lui vor lua cu ei în ”bagaje” 300 până la 350 de experimente.

Trei astronauţi de la NASA, Thomas Marshburn, Raja Chari şi Kayla Barron, vor călători împreună cu Matthias Maurer în capsula Crew Dragon, dezvoltată de compania privată din domeniul spaţial SpaceX, fondată de miliardarul Elon Musk.

Echipajul va decola de la baza de lansare Cape Canaveral din Florida.

Citește și : Eurodeputaţii cer crearea unei capacităţi comune de apărare cibernetică în UE

Astronauţii vor realiza experimente la o altitudine de aproximativ 400 de kilometri pe orbita Pământului timp de şase luni şi vor finaliza, totodată, o misiune extravehiculară.

Capsula care transportă echipajul ar urma să se conecteze cu avanpostul spaţial în data de 31 octombrie.

Matthias Maurer a mai spus că aşteaptă cu nerăbdare să fotografieze Pământul din spaţiu, după ce a petrecut un an călătorind în jurul lumii.