DISTRIBUIȚI

Proiectul anual al artistul elveţian Francois Monthoux de a modela sculpturi din argilă pe malurile râului Toleure din Elveţia s-a transformat anul acesta într-un captivant complex de castele întrucât seceta care afectează Europa i-a permis să-şi extindă lumea de vis, informează Reuters, potrivit agerpres.

Monthoux şi-a început proiectul de anul acesta cu ambiţii modeste în urmă cu şase săptămâni, însă seceta care afectează râul i-a permis să construiască un întreg oraş de turnuleţe.


Citeşte şi: Autorităţile din Muntenegru declară 3 zile de doliu naţional după atacul armat care a răpit 11 vieţi – Black News

Acum dorinţele sale sunt contradictorii: vrea să plouă, dar este trist la gândul că lumea sa de vis va dispărea odată cu ploaia.

”Îmi imaginez viaţa oamenilor care păşesc pe sub arcade, pe sub pod, privind monumentele, uitându-se la oraş”, a spus Monthoux, care utilizează pentru construcţiile sale argilă din albia secată a râului Toleure din cantonul Vaud în vestul Elveţiei.

”Aşa că mă retrag în lumea mea şi devin visător… văd cum lumea lor este creată din degetele mele”, a adăugat el.

Monthoux, un iubitor de natură, a spus că îl întristează să vadă plante care mor în jurul lui şi ”ar fi o catastrofă” dacă seceta persistentă i-ar permite să continue proiectul mai mulţi ani. În acelaşi timp, a ştiut de la început că este un proiect temporar.

Citeşte şi: Scriitorul Salman Rushdie a fost ATACAT pe scenă în New York – Black News

”Bineînţeles, sunt puţin trist pentru că forma pe care am dat-o materiei va dispărea”, a spus el.

Vizitatorii se bucură de sculptură atâta timp cât va dura.

”Nici n-am cuvinte să-mi exprim sentimentele pentru că este… pur şi simplu sublim”, a spus Heidi Butty, o rezidentă a cantonului Vaud.