DISTRIBUIȚI
Reuters

Circa 30 de arme de foc, printre care 21 de kalaşnikoave, au fost confiscate de poliţia belgiană în cadrul unei anchete declanşate după o dublă arestare la un punct de acces rutier din nordul Franţei, a anunţat marţi pachetul din Anvers, relatează AFP, potrivit agerpres.   

Cu prilejul acestor arestări, pe 5 octombrie, asupra a doi francezi s-au găsit într-o geantă sport „patru kalaşnikoave, o armă de foc, patru încărcătoare şi 250 de cartuşe”, se menţionează într-un comunicat.


Citește și : Singapore ‘dă drumu’ la nunţi’, dar toţi participanţii vor fi testaţi pentru coronavirus

O anchetă a fost deschisă în Franţa, în care a apărut rapid o „legătură evidentă” cu Belgia şi criminalitatea din regiunea Anvers.

Trei percheziţii efectuate la Ravels şi în cartierul Borgerhout din Anvers au dus la descoperirea de către anchetatorii belgieni a unui arsenal impresionant.

Pe lângă cele treizeci de arme de foc şi 15 încărcătoare, în special de kalaşnikov, poliţia federală a pus mâna pe „documente cu formule chimice şi numere de containere” pentru transportul de cocaină şi aproape 150.000 de euro cash, mai precizează parchetul.

Citește și : Rusia face un compromis major de dragul tratatului New START

În plus, o femeie de 38 de ani şi un bărbat de 42 de ani, amândoi de naţionalitate olandeză, au fost reţinuţi în această anchetă pentru „asociere infracţională, încălcarea legii privind armele şi drogurile şi spălare de bani”.

În urmă cu trei săptămâni, şeful parchetului federal belgian, Frederic Van Leeuw a atras atenţia asupra importanţei criminalităţii legate de traficul de droguri prin portul Anvers, principala poartă de intrare în Europa a acestui drog.