DISTRIBUIȚI
afp

Un apropiat al lui Chérif Chekatt, autorul atentatului de la Strasbourg (estul Franţei), va fi prezentat unui judecător antiterorist la Paris în vederea inculpării, a anunţat luni parchetul din Paris, care a cerut plasarea lui în detenţie provizorie, transmite AFP, potrivit agerpres.

Conform unei surse apropiate dosarului, bărbatul, în vârstă de 38 de ani, este suspectat că a jucat un rol în furnizarea pistolului folosit de Chérif Chekatt în atentatul din seara zilei de 11 decembrie, soldat cu cinci morţi şi unsprezece răniţi.


Citeşte şi: Proteste violente la Budapesta (VIDEO). Manifestanţii au forţat intrarea în televiziunea publică

Parchetul din Paris a deschis luni o informare judiciară pentru ‘asasinate şi tentative de asasinate în legătură cu o acţiune teroristă’, ‘asociere teroristă criminală’ şi ‘dobândire, deţinere şi transfer de arme de categorie A sau B de cel puţin două persoane în relaţie cu o acţiune teroristă’.

Alte şase persoane, reţinute marţi seară după atentat, printre ele figurând părinţii şi doi fraţi ai atacatorului, au fost puse în libertate la sfârşitul săptămânii trecute, dată fiind ‘absenţa elementelor incriminatoare’.

Citeşte şi: EXPLOZIE la sediul unui post de televiziune din Grecia – FOTO

Marţi seară, Chérif Chekatt, un infractor recidivist în vârstă de 29 de ani, semnalat pentru radicalizare islamistă în închisoare, a pătruns în centrul istoric din Strasbourg, înarmat cu un pistol şi un cuţit, şi a atacat trecători în mai multe locuri, înainte de a reuşi să fugă. După 48 de ore de căutări, el a fost ucis de poliţişti joi seară pe o stradă din cartierul Neudorf, din sudul oraşului.