DISTRIBUIȚI
Mirror

Unul dintre cei doi adolescenţi americani arestaţi pentru uciderea unui carabinier apare într-o imagine controversată, legat la ochi şi încătuşat, relatează DPA, potrivit agerpres.

Gabriel Christian Natale-Hjorth, în vârstă de 18 ani, şi Finnegan Lee Elder, în vârstă de 19 ani, au fost arestaţi după ce carabinierul Mario Cerciello Rega a fost înjunghiat mortal, joi noaptea, la Roma.


Citește și : Boris Johnson: Marea Britanie are nevoie de un nou acord comercial cu Uniunea Europeană

Într-o fotografie distribuită masiv de presa italiană şi internaţională, Natale-Hjorth poate fi văzut într-o secţie de poliţie, aşezat pe un scaun, cu capul aplecat şi legat la ochi.

Comandantul carabinierilor din Roma, Francesco Gargaro, a declarat luni postului public de radio RAI că modul în care a fost tratat suspectul este „complet nejustificat şi nu va fi în niciun caz tolerat”. Ofiţerul a confirmat că este în curs o anchetă penală pentru a stabili cine l-a legat la ochi pe Natale-Hjorth.

Premierul italian Giuseppe Conte a condamnat incidentul şi a declarat că poliţistul suspectat de rele tratamente a fost eliminat din dosar. „Să fie clar: aplicarea acestui tratament unei persoane private de libertate nu corespunde cu principiile şi valorile noastre legale şi de fapt reprezintă o infracţiune sau chiar două”, a scris el pe Facebook.

Vicepremierul şi ministrul de interne Matteo Salvini a susţinut însă că „singura victimă” este carabinierul ucis.

Citește și : VIDEO Invazie de lăcuste în Las Vegas

Cerciello Rega participa la o operaţiune fără a purta uniformă, cu scopul de a recupera un rucsac pe care se presupune că Natale-Hjorth şi Elder îl furaseră de la un distribuitor de droguri, ca răzbunare că li se vânduse altceva drept cocaină.

Carabinierul mort la vârsta de 35 de ani cu lovituri de cuţit urmează să fie înmormântat luni.

Poliţia italiană susţine că Elder a recunoscut că el este ucigaşul.