DISTRIBUIȚI

Un american infectat cu HIV a făcut publice pe internet numele a 14.200 de rezidenţi din Singapore şi ei seropozitivi, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii din oraşul-stat, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Mikhy Farrera Brochez, care se instalase în Singapore în 2008, iar în 2016 a fost condamnat la închisoare pentru mai multe capete de acuzare legate în principal de droguri, a fost expulzat după executarea pedepsei şi în prezent se află în străinătate, a menţionat ministerul, fără a preciza unde anume.


Citeşte şi: Israelul aprobă definitiv exportul de canabis medicinal

În vârstă de 32 de ani, Brochez se căsătorise în 2014 la New York cu partenerul său din 2008, un medic singaporez fost director în Ministerul Sănătăţii.

Americanul a folosit o mostră de sânge a partenerului său pentru a trece testele necesare în vederea angajării în Singapore. Partenerul său avusese acces la registrele cu privire la cazurile de infectare cu HIV, în cadrul activităţii sale profesionale, a explicat ministerul.

Comunicatul ministerului nu menţionează care ar fi putut fi motivul pentru care Brochez a publicat respectivele informaţii şi nici nu precizează dacă ele provin din acele registre.

Citeşte şi: Două bombardiere ruseşti au fost interceptate în apropierea coastelor nord-americane

Informaţiile dezvăluite se referă la 5400 de singaporezi diagnosticaţi cu HIV până în ianuarie 2013 şi 8800 de cetăţeni străini din Singapore diagnosticaţi până în decembrie 2011.

Autorităţile statului au cerut ajutorul unor terţe ţări în cadrul investigaţiei lansate în acest caz, a mai indicat ministerul singaporez al Sănătăţii, fără a da alte detalii.

În 2018, Singapore a fost victima unui amplu atac informatic comis de hackeri care au pătruns într-o bază de date guvernamentală, furând dosarele medicale a 1,5 milioane de pacienţi, dar scurgerea de informaţii anunţată luni nu a avut legătură cu acel atac.