DISTRIBUIȚI
Reuters

Un american a fost ucis într-un atac comis de un comando de islamişti somalezi shebab într-un complex din Nairobi alcătuit dintr-un hotel, restaurante şi clădiri de birouri, a informat un responsabil din cadrul Departamentului de Stat, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Putem confirma că un cetăţean american şi-a pierdut viaţa în atac. Transmitem sincere condoleanţe familei şi prietenilor acestei persoane”, a declarat el.


Citeşte şi: Parlamentarii britanici pregătesc o încercare de amânare a Brexit-ului

Responsabilul, exprimându-se sub acoperirea anonimatului, a refuzat să ofere mai multe detalii, invocând respectul vieţii private al persoanelor în cauză.

Cel puţin şase persoane au fost ucise în acest atac. Un fotoreporter al agenţiei France Presse a văzut cadavrele a cinci persoane întinse pe mesele de pe terasa unui restaurant al complexului. În apropiere, fotoreporterul a văzut şi corpul teroristului kamikaze care şi-a detonat centura cu explozivi.

O sursă din cadrul poliţiei a precizat că a văzut cadavrele a cel puţin 14 persoane.

Citeşte şi: May ÎNFRÂNTĂ – Parlamentul britanic respinge Acordul Brexit

Gruparea shebab din Somalia, având legături cu Al-Qaida şi aflată în spatele atacului asupra centrului comercial Westgate soldat cu 67 de morţi, în 2013, a revendicat foarte repede atacul de marţi.

„Statele Unite condamnă în termenii cei mai fermi teribilul atac asupra complexului DusitD2 de la Nairobi”, a scris pe Twitter ambasadorul american în Kenya, Bob Godec.

„Transmitem cele mai sincere condoleanţe tuturor celor afectaţi de această violenţă îngrozitoare”, a adăugat diplomatul.