DISTRIBUIȚI
New York Post

Un american în vârstă de 27 de ani a fost ucis de membrii unui trib primitiv, care refuză orice contact cu alți oameni, ce locuiesc pe o insulă izolată din Oceanul Indian, informează site-ul postului BBC News, scrie Mediafax.

Insula Santinelei de Nord, situată în apropierea arhipelagurilor Andaman și Nicobar, este locuită de o comunitate de vânători-culegători, despre care se crede că este ultimul trib pre-neolitic din lume. Accesul pe această insulă este interzis în condițiile în care locuitorii probabil nu au imunitate la o serie de boli infecțioase, dar și pentru că aceștia refuză cu violență orice contact cu alți oameni. Se estimează că insula este locuită de 50 până la 150 de oameni.


Citește și : Brexit: Theresa May va reveni sâmbătă la Bruxelles pentru noi discuţii privind relaţia dintre Marea Britanie şi UE

Bărbatul, originar din Alabama, a fost ucis cu săgeți și trupul său a fost lăsat pe o plajă.

Șapte pescari au fost arestați pentru că l-au transportat în mod ilegal pe insulă pe cetățeanul american, a comunicat poliția.

Potrivit presei locale, americanul dorea să se întâlnească cu membrii tribului pentru a le predica creștinismul.

Pe de altă parte, bărbatul se prezenta pe rețelele de socializare drept un aventurier și un călător împătimit.

Trupul americanului a fost observat pe data de 20 noiembrie, însă până în acest moment rămășițele sale nu au fost recuperate.

Doi pescari au fost uciși în anul 2006 de membrii tribului în timp ce pescuiau în apropierea insulei, lucru interzis de autoritățile indiene.

Mii de băștinași și-au pierdut viața în timpul ocupației britanice asupra arhipelagurilor Andaman și Nicobar, așa că frica și ostilitatea indigenilor de pe insula Santinelei de Nord este de înțeles, a declarat Stephen Corry, directorul organizației Survival International, care militează pentru protejarea populațiilor primitive.

Citește și : Statele Unite şi Coreea de Sud reduc amploarea exerciţiilor militare comune (Mattis)