DISTRIBUIȚI

Un deţinut condamnat în urmă cu peste trei decenii pentru înjunghierea mortală a unui alt deţinut a fost executat joi pe scaunul electric în statul american Tennessee, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Nicholas Todd Sutton (58 de ani) a fost declarat decedat joi la ora locală 19:26 (vineri, ora 01:26 GMT) la penitenciarul de maximă securitate Riverbend din oraşul Nashville, a declarat Tylee Tracer, purtător de cuvânt al Departamentului de reeducare al statului Tennessee.


Citește și : Macron condamnă ‘cu cea mai mare fermitate’ atacurile comise de regimul al-Assad în nord-vestul Siriei

Sutton este al patrulea deţinut executat în SUA şi primul în statul Tennessee din acest an. Începând din 2018, alţi patru deţinuţi în SUA au fost executaţi cu ajutorul scaunului electric.

Anterior în cursul acestei săptămâni, guvernatorul statului Tennessee, Bill Lee, a anunţat că nu va interveni şi nu va acorda graţiere în acest caz.

În 1985, Nicholas Todd Sutton se afla în detenţie la Centrul de reeducare regional din districtul Morgan pentru efectuarea unei pedepse pentru comiterea a trei crime. În 15 ianuarie acel an, Sutton şi Thomas Street au intrat în celula lui Carl Estep şi l-au înjunghiat de 38 de ori în piept şi gât cu două cuţite artizanale, conform acuzării.

Citește și : Liderii europeni îşi etalează divergenţele la sosirea la summitul bugetului UE

Patru deţinuţi au mărturisit că i-au văzut pe cei doi bărbaţi intrând în celula lui Estep, după care au auzit ţipete. Unul dintre deţinuţi a declarat că în urmă cu două zile îl văzuse pe Sutton ţinând un cuţit la gâtul lui Carl Estep în timpul unei discuţii în timpul căreia s-a recurs la forţă fizică.

Un alt deţinut a afirmat că Estep le vânduse lui Sutton şi Street marijuana de calitate slabă în închisoare şi ulterior a refuzat să le returneze acestora banii. Estep a ameninţat că îl va ucide pe Sutton după ce acesta i-a luat ceasul, ca o despăgubire pentru marijuana cumpărată.

În 1986, un tribunal din districtul Morgan l-a condamnat la moarte pe Nicholas Todd Sutton, iar pe Thomas Street la închisoare pe viaţă. Un al treilea bărbat, acuzat de participare la crimă, a fost achitat.