DISTRIBUIȚI
WRBL

Un bărbat condamnat în 1999 pentru uciderea fostei sale soţii şi a noului partener al acesteia a fost executat miercuri în statul american Georgia, relatează AFP, potrivit agerpres.

În vârstă de 66 de ani, Donnie Lance a primit o injecţie letală în penitenciarul din Jackson, în sud-estul Statelor Unite, au precizat autorităţile.


Citeşte şi: Turcia dă vina pe Franţa pentru situaţia din Libia

El a fost condamnat la pedeapsa capitala pentru că, în 1997, i-a tras un glonţ în cap noului iubit al fostei sale soţii şi a lovit-o cu patul revolverului pe femeie până când aceasta a murit.

Conform actului de acuzare, bărbatul şi-a ameninţat în mai multe rânduri soţia că o va omorî dacă îl va părăsi şi a reluat ameninţările după despărţire. El ar fi întrebat de asemenea un apropiat cât ar costa un asasin plătit pentru a ucide noul cuplu.

Donnie Lance a negat mereu că a comis aceste crime şi, conform avocaţilor săi, nicio probă materială nu a fost prezentată la proces.

Citeşte şi: Numărul deceselor creşte de la oră la oră. 1700 de noi cazuri de contaminare în China

În ultimii 20 de ani, apărătorii săi au introdus mai multe recursuri în încercarea de a-l salva. Ei au cerut în special analize ADN şi redeschiderea procesului său, dar instanţa le-a respins solicitarea.

Curtea Supremă a Statelor Unite a respins miercuri o cerere de suspendare a execuţiei.

Donnie Lance este al doilea condamnat executat în acest an în SUA. Un soţ violent recidivist a fost executat la 15 ianuarie în Texas.