DISTRIBUIȚI
Medical personnel tend to a victim following a shooting at Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland, Fla., on Wednesday, Feb. 14, 2018. (John McCall/South Florida Sun-Sentinel via AP)

Un tânăr supravieţuitor al atacului armat din Parkland, soldat cu 17 morţi în februarie 2018 într-un liceu din Florida, s-a sinucis la mai puţin de o săptămână după o altă elevă a şcolii, a informat duminică un ziar american, fără a preciza motivele acestui gest, relatează France Presse, potrivit agrepres.

Potrivit Miami Herald, poliţia din Coral Springs a confirmat moartea sâmbătă seară, în „ceea ce pare a fi o sinucidere”, a unui elev al liceului Marjory Stoneman Douglas din localitatea vecină Parkland.


Citeşte şi: Netanyahu îşi scurtează vizita în SUA după ce Israelul a fost lovit de rachetele palestinienilor – VIDEO 

Numele său nu a fost comunicat, dar ar fi vorba potrivit cotidianului din Florida de un elev de liceu în al doilea an, în vârstă de 15-16 ani.

Această presupusă sinucidere are loc la mai puţin de o săptămână după cea de duminica trecută a unei alte supravieţuitoare a unuia dintre cele mai grave atacuri armate asupra unei şcoli din istoria SUA, Sydney Aiello, la vârsta de 19 ani.

Ea l-a văzut pe Nicolas Cruz cum a pătruns în liceu la 14 februarie 2018 cu o puşcă semiautomată AR-15. Paisprezece colegi şi trei angajaţi ai unităţii şcolare au căzut sub gloanţe, inclusiv doi dintre prietenii săi apropiaţi.

Citeşte şi: Oman îşi deschide porturi şi aeroporturi pentru armata americană

Părinţii săi au explicat la canalul local CBS4 că ea suferea de stres post-traumatic şi de sindromul de vină al supravieţuitorului.

La fel ca mulţi dintre colegii săi din Parkland, ea se angajase într-o amplă mişcare populară pentru a cere restricţia accesului la arme de foc în ţară.