DISTRIBUIȚI
O Globo

După ce preşedintele brazilian Jair Bolsonaro s-a infectat cu noul tip de coronavirus, ministrul pentru probleme sociale din guvernul său a anunţat şi el luni că a fost contaminat, informează marţi dpa, potrivit agerpres.

„Am început să am unele simptome joia trecută. Vineri am făcut testul şi astăzi (luni) am primit rezultatul: COVID-19”, a scris luni pe Twitter ministrul pentru probleme sociale al Braziliei, Onyx Lorenzoni.


Citeşte şi: Trump reia briefingurile de presă legate de pandemie şi acum crede că purtarea măştii este un ‘gest patriotic’

După generalul Augusto Heleno care conduce cabinetul pentru securitate instituţională şi ministrul energiei Bento Albuquerque, Lorenzoni este al treilea ministru brazilian infectat.

Preşedintele Bolsonaro a fost testat pozitiv la COVID-19 în urmă cu două săptămâni.

Brazilia este a doua cea mai afectată ţară din lume de noul tip de coronavirus, iar numărul de contaminări a depăşit săptămâna trecută pragul de 2 milioane. Autorităţile braziliene înregistrează zilnic mai mult de 1.000 de decese cauzate de COVID-19, iar serviciile de sănătate şi cele funerare sunt depăşite.

Potrivit cifrelor date publicităţii luni de Ministerul Sănătăţii, Brazilia a înregistrat 80.120 de decese puse în legătură cu noul tip de coronavirus. Însă atât numărul de contaminări, cât şi numărul de decese par să fie în realitate mult mai mari, dat fiind testarea insuficientă.

Oamenii de ştiinţă estimează că cel puţin de şapte ori mai mulţi oameni au fost contaminaţi în această ţară cu 210 milioane de locuitori, iar numărul deceselor cauzate de COVID-19 ar fi de două ori mai mare decât cel anunţat.

Citeşte şi: După discuţii maraton, statele UE au aprobat un plan de relansare istoric

Guvernul brazilian a minimizat în mod constant gravitatea epidemiei. Bolsonaro a caracterizat-o drept „o gripă uşoară” şi a refuzat să implementeze restricţii, atenţionând cu privire la consecinţele economice ale măsurilor de izolare. El a apărut de mai multe ori în public, adunând mulţimi de oameni şi făcând selfie-uri cu susţinătorii săi.

La rândul său Lorenzoni a fost văzut adesea fără mască de protecţie la demonstraţii ale susţinătorilor guvernului şi alte adunări publice.