DISTRIBUIȚI
SAMUEL CORUM /NYT

Preşedintele consiliului consilierilor economici de la Casa Albă, Kevin Hassett, urmează să-şi părăsească postul în curând, a anunţat duminică preşedintele SUA, Donald Trump, fără a oferi un motiv pentru plecare, informează luni DPA, potrivit agerpres.

„Kevin Hassett, care a făcut o treabă atât de bună pentru mine şi pentru Administraţie, va pleca în curând”, a scris Trump pe Twitter. „Înlocuirea sa (…) va fi anunţată de îndată ce mă voi întoarce în SUA. Vreau să-i mulţumesc lui Kevin pentru tot ce a făcut – este un prieten adevărat!”, a adăugat preşedintele republican.


Citeşte şi: Cutremur puternic în arhipelagul indonezian

Hassett, a cărui plecare are loc în timp ce disputele comerciale dintre SUA cu China şi Mexic escaladează, va fi ultimul dintr-o listă lungă de oficiali de top ai Casei Albe care şi-au părăsit posturile prematur.

Numai în acest an au plecat adjunctul procurorului general Rod Rosenstein, secretarul securităţii interne Kirstjen Nielsen şi şeful personalului de la Pentagon Kevin Sweeney.

Citește și : Pompeo îi răspunde lui Rouhani : SUA sunt pregătite să poarte un dialog cu Iranul fără precondiții

Hassett a fost numit în consiliul consilierilor economici în septembrie 2017, anterior lucrând ca economist la think-tank-ul conservator American Enterprise Institute.

El a lucrat de asemenea înainte ca economist principal în board-ul guvernatorilor Sistemului federal de rezerve şi consultant la Departamentul Trezoreriei.