DISTRIBUIȚI

Cutremurul produs joi dimineaţă în centrul Mexicului a activat alerta seismică. Serviciul Naţional de Seismologie (SSN) a revizuit în creştere magnitudinea măsurată iniţial la 6,5 şi a precizat că evenimentul este o replică după cutremurul cu magnitudinea 7,7 care a zguduit ţara la 19 septembrie, relatează EFE, potrivit agerpres.

Seismul s-a produs la ora 1:16 (6:16 GMT), cu epicentrul la 81 de kilometri sud de oraşul Coalcoman, în statul Michoacan, unde s-a produs şi cutremurul de luni.


Citeşte şi: Turcia condamnă referendumurile ruse din Ucraina – Black News

Mişcarea telurică a zguduit capitala Ciudad de Mexico, unde locuiesc 22 de milioane de oameni. Unii au fost treziţi din somn şi mulţi s-au grăbit să iasă pe străzi în pijamale când au auzit alerta seismică. Primarul Claudia Sheinbaum a declarat că deocamdată nu au fost raportate victime sau pagube.

Luni Mexicul a fost zguduit de un cutremur puternic la mai puţin de o oră după exerciţiul naţional care are loc în fiecare 19 septembrie pentru a comemora cutremurele din 1985 şi 2017, care au avut loc la aceeaşi dată şi sunt considerate cele mai distructive din istoria recentă.

Citeşte şi: Vot în Congresul american pentru a împiedica preşedinţii să răstoarne alegerile – Black News

De la seismul de luni, care s-a soldat cu doi morţi şi 10 răniţi în vestul Mexicului, au avut loc peste 1.000 de replici, cea de joi fiind estimată a fi cea mai mare.

Cutremurele din luna septembrie au provocat o undă de şoc în Mexic, unde seismul din 19 septembrie 1985 s-a soldat cu aproximativ 20.000 de morţi, iar cel din 2017 cu aproape 370.