DISTRIBUIȚI

Un alt set de oseminte umane, cel de-al patrulea, a fost descoperit sâmbătă pe o plajă a lacului Mead, din Statele Unite, unde nivelurile apei au scăzut dramatic în ultimii ani din cauza secetei persistente, au anunţat autorităţile, potrivit DPA şi agerpres.

Paznicii parcului au primit sâmbătă un apel referitor la descoperirea unor rămăşiţe la Swim Beach din Lake Mead National Recreation Area, potrivit National Park Service. Aceştia au fost asistaţi, în cadrul investigaţiei, de echipa de scafandri a departamentului de poliţie metropolitană a Las Vegas.


Citeşte şi: Adevărul mizerabil este că liderii noștri nu vor să avem energie ieftină – Black News

Setul de oseminte este cel de-al doilea descoperit la Swim Beach.

Autorităţile nu au oferit informaţii suplimentare despre această descoperire. Purtătorul de cuvânt al medicului legist din comitatul Clark nu a putut fi contactat pentru a oferi detalii.

Este a patra oară începând cu luna mai când rămăşiţe umane au fost descoperite la lacul Mead, cel mai mai mare rezervor de apă dulce din Statele Unite, care a scăzut la un nivel fără precedent în urma unei secete care durează de 22 de ani. Lacul alimentează cu apă un număr de 25 de milioane de persoane şi milioane de hectare de teren agricol din mai multe state din sud-vest, printre care şi California.

Primul set de oseminte a fost descoperit într-un butoi în luna mai şi se pare că decesul ar fi survenit prin împuşcare în anii 1970-1980, au precizat oficialii.

Şase zile mai târziu, un alt set de rămăşiţe a fost găsit la Callville Bay, iar un al treilea a fost recuperat luna trecută la Swim Beach.

Citeşte şi: Ucraina anchetează aproape 26.000 de cazuri de crime de război comise – Black News

Autorităţile cred că seceta extremă din regiune, precum şi nivelurile în scădere ale lacului Mead vor duce la descoperirea altor rămăşiţe. Nu a fost stabilită identitatea niciunuia dintre seturile de oseminte găsite.

În plus faţă de rămăşiţe umane, scăderea nivelului apelor a scos la iveală ambarcaţiuni, printre care o barcă din vremea celui de-Al Doilea Război Mondial care fusese pusă în funcţiune pe lac înainte să se scufunde.