DISTRIBUIȚI
Flickr

Un al doilea tigru de Sumatra, cel mai probabil otrăvit, a fost găsit mort în mai puţin de o săptămână, au anunţat luni autorităţile indoneziene, o ilustrare a ameninţării pentru această specie protejată care acum numără doar câteva sute de indivizi, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Nu am găsit capcane sau răni, aşa că bănuim o otrăvire”, a declarat Hadi Sofyan, şeful agenţiei de protejare a naturii din provincia Aceh Sud, de pe insula Sumatra, care a descoperit cadavrul felinei lângă o fermă.


Citește și : Coronavirusul OBLIGĂ China să reimpună restricții! 400.000 de locuitori au fost puși în izolare

El a spus că este efectuată o autopsie în acest caz.

În aceste ultime două cazuri, tigrii au fost vizaţi după ce au atacat vite, pe fondul conflictelor crescânde între oameni şi animale în acest arhipelag din Asia de Sud-Est.

Săptămâna trecută, o carcasă îngropată a unui tigru de sex masculin a fost găsită în Parcul Naţional Batang Gadis, în nordul insulei Sumatra.

Locuitori, inclusiv un şef de sat, au spus că felina a fost otrăvită de fermierii care s-au plâns că le-a ucis vitele.

O tigroaică a fost transportată, de asemenea, luni, de pe o plantaţie din vestul Sumatra către o zonă protejată.

Citește și :MĂCEL într-o piață de animale din Afganistan (VIDEO)! Zeci de civili au murit pe loc

Conflictele dintre oameni şi animale apar adesea atunci când pădurile sunt tăiate pentru a face loc plantaţiilor de palmieri de ulei, reducând habitatul tigrilor şi împingându-i să se apropie de zonele locuite de ţărani. În acest an, numeroase atacuri ale tigrilor asupra locuitorilor au fost semnalate în Sumatra.