DISTRIBUIȚI

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, miercuri, că un al doilea caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat la un cetățean român, membru al echipajului pe vasul de croazieră Diamond Princess.

MAE mai precizează că autoritățile locale au transmis că toate persoanele prezente la bordul navei au fost supuse testelor medicale, fiind în așteptarea rezultatelor, conform unui anunț de presă al instituției, preluat de mediafax.


Referitor la nava Westerdam, Ministerul de Externe spune că opt din cei nouă cetățeni români care s-au aflat la bordul navei în calitate de turiști au părăsit Cambodgia, iar cel de-al nouălea a rămas în capitala Phnom Penh. Costurile deplasărilor au fost suportate de proprietarul vasului de croazieră.

Citește și: Londra dezvăluie noul sistem de imigrație post-Brexit

Redăm mai jos integral comunicatul de presă al MAE:

„În continuarea informațiilor referitoare la situația cetățenilor români aflați la bordul navelor de croazieră Diamond Princess și Westerdam, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către MAE nipon cu privire la confirmarea unui al doilea caz de infectare cu coronavirus a unui cetățean român, membru al echipajului de pe vasul de croazieră Diamond Princess.

Misiunea diplomatică este în contact cu cetățeanul român care a fost transferat la o unitate medicală din Tokyo, care a transmis misiunii diplomatice în cursul zilei de astăzi, 19 februarie, că se simte bine și nu manifestă simptome.

Potrivit datelor obținute de către reprezentanții ambasadei, autoritățile locale au precizat că toate persoanele prezente la bordul navei de croazieră au fost supuse testelor medicale, fiind în așteptarea rezultatelor.

În ceea ce privește nava Westerdam, potrivit informațiilor obținute de Ambasada României la Hanoi (acreditată și pentru Regatul Cambodgia) de la autoritățile cambodgiene, opt din cei nouă cetățeni români care s-au aflat la bordul navei în calitate de turiști au părăsit Cambodgia, cel de-al nouălea rămânând în capitala Phnom Penh. Costurile deplasărilor au fost suportate de proprietarul vasului de croazieră”, conchide sursa citată.

Citește și: Un mexican ARESTAT în SUA pentru spionaj în favoarea Rusiei

La bordul vasului de croazieră Diamond Princess au fost confirmate, luni, 99 de noi cazuri de infecție cu noul coronavirus. Pe vas se aflau în total 17 cetăţeni români. Primul român din județul Argeș care a contractat virusul rămâne sub tratament în Japonia.

MAE transmitea, luni, că starea de sănătate a cetățeanului român diagnosticat pozitiv pentru COVID-19 care a fost transferat într-o unitate medicală japoneză este în continuare bună. Sursa menționată adăuga că „după finalizarea perioadei actuale de carantină în data de 19 februarie, pasagerii vor putea părăsi vasul pe baza unui certificat medical eliberat de autoritățile japoneze”.