DISTRIBUIȚI

O jurnalistă mexicană a fost împuşcată mortal duminică în oraşul Tijuana (nord-vest) de la graniţa cu Statele Unite, al doilea jurnalist asasinat în zonă într-o săptămână, a anunţat guvernul statului Baja California, citat luni de Reuters şi France Presse, potrivit agrepres.

Lourdes Mandonado, jurnalistă cu decenii de experienţă, a fost împuşcată în maşina ei în cartierul Santa Fe din Tijuana, a declarat biroul procurorului general al statului într-un comunicat.


Citeşte şi: Imunitatea naturală oferă o protecţie MAI BUNĂ decât vaccinul – Black News

Crima a avut loc la mai puţin de o săptămână după ce oficialii au anunţat că fotojurnalistul mexican Margarito Martinez, în vârstă de 49 de ani, a murit fiind împuşcat în cap în faţa casei sale din Tijuana.

O sursă ce cunoaşte cazul a spus că Maldonado era înscrisă în programul statului de protecţie pentru jurnalişti, care a inclus unele supravegheri ale locuinţei sale de către poliţie.

Citeşte şi: Ministrul israelian de externe s-a întâlnit cu un oficial palestinian

Ea câştigase cu câteva zile în urmă un proces împotriva fostului ei angajator, o companie de televiziune deţinută de un fost guvernator al statului Baja California.

Maldonado este al treilea jurnalist ucis în acest an în Mexic.

Din 2000 până în 2021, grupul pentru drepturile omului Articolul 19 a înregistrat 145 de asasinate de jurnalişti în Mexic, cu şapte crime anul trecut.