DISTRIBUIȚI

Un al doilea denunțător a apărut în cazul anchetei parlamentare din SUA în care este implicat președintele american Donald Trump, potrivit avocaților care îl reprezintă pe primul, transmite BBC, potrivit mediafax.

Mark Zaid a declarat pentru ABC News că a doua persoană este, de asemenea, un oficial de informații și au vorbit cu inspectorul general.


Citește și : Speculaţiile privind un posibil veto al Ungariei la o amânare a Brexitului sunt doar ‘zvonuri’ (ministru)

Casa Albă nu a comentat informaţia. Președintele Trump a respins în mod repetat denunţul inițial.

Nu s-au făcut publice detalii despre denunţul celei de-a doua persoane.

Cu toate acestea, Zaid a spus că au cunoștințe de primă mână despre acuzațiile asociate conversaţiei telefonice pe care Trump a avut-o cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski pe 25 iulie.

Camera Reprezentanţilor din SUA a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor i-a trimis citaţii secretarului de Stat Mike Pompeo prin care îi solicită să ofere toate documentele referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.

Citește și : Alegeri legislative în Portugalia. Premierul Antonio Costa este dat drept marele favorit

Trump a denunţat în repetate rânduri ancheta care ar putea conduce la demiterea sa, apreciind că este vorba de un act de hărţuire prezidenţială” și o „vânătoare de vrăjitoare”.