DISTRIBUIȚI
Palestine Monitor

Un agent al Poliţiei de frontieră din Israel a fost rănit vineri, în Cisiordania, într-un atac comis de militant palestinian, care a fost împuşcat mortal ulterior de forţele israeliene, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate citate de cotidianul The Times of Israel, informează mediafax.

Incidentul a avut loc în localitatea palestiniană Hawara, situată în nordul Cisiordaniei. Un militant palestinian a atacat cu un cuţit un agent al Poliţiei israeliene de frontieră, care a fost rănit.


Citește și: O nouă decizie a justiţiei defavorabilă lui Donald Trump

Alţi agenţi ai serviciilor de securitate israeliene au deschis focul spre atacator şi l-au „neutralizat”, potrivit unui comunicat al armatei israeliene.

Acesta este a nouălea palestinian împuşcat mortal de serviciile de securitate israeliene în Cisiordania săptămâna aceasta.

Tensiunile s-au amplificat în Cisiordania în ultimul an, iar armata israeliană a lansat o serie de operaţiuni de securitate după o serie de atacuri antiisraeliene soldate cu 31 de morţi. Operaţiunile serviciilor de securitate israeliene s-au soldat cu 150 de morţi în rândul palestinienilor, iar aproximativ 2.500 de suspecţi islamişti au fost arestaţi.

Citește și: Washingtonul anunţă sancţiuni împotriva a trei oficiali nord-coreeni