DISTRIBUIȚI

Un afgan în vârstă de 22 de ani a fost inculpat vineri cu privire la tentative de crimă în Suedia, după ce a rănit şapte persoane cu un cuţit, în martie, în orăşelul Vetlanda, a anunţat parchetul, relatează AFP, scrie news.ro

Poliţia a primit la 3 martie, către ora locală 15.00, apeluri telefonice prin care i se semnala faptul că un bărbat a atacat mai multe persoane cu cuţitul, în centurl acestui orăşel cu 13.000 de locuitori, în sudul Suediei.


Citește și : După ce i-a arestat prietenul, Putin AMENINŢĂ Ucraina

Şapte bărbaţi, cu vârste cuprinse între 35 şi 75 de ani, au fost răniţi atunci, patru în stare critică.

Autorul atacului, căruia parchetul nu i-a dezvăluit identitatea, este un afgan în vârstă de 22 de ani, care a sosit în Suedia în 2016.

În interogatorii, tânărul nu a dat vreo ”explicaţie rezonabilă sau clară a faptelor sale”, a anunţat procurorul Adam Rullman.

În zua atacului, poliţia evoca ”motivaţii potenţial teroriste”, însă această pistă a fost abandonată.

”Suspectul a prezentat episoade de boală mentală, care s-au agravat în perioada dinaintea agresiunii” şi îşi aminteşte doar vag episodul, a declarat Adam Rullman.

Citește și : Jens Spahn este optimist în privinţa epidemiei din Germania

”Nimic nua apărut în anchetă care să sugereze că faptele erau planificate. Nu există nicio legătură între victime şi suspect. Totul indică faptul că victimele au fost alese la întâmplare”, a declarat Adam Rullman.

Procesul tânărului afgan urmează să înceapă la 21 mai şi să dureze trei zile, potrivit parchetului.