DISTRIBUIȚI
afp

Un afgan în ţinută tradiţională, înarmat cu un cuţit şi considerat ameninţător, a fost reţinut joi în oraşul francez Lyon, relatează AFP, citând o sursă apropiată de dosar, scrie agerpres.

Bărbatul urma să treacă la acţiune, a declarat aceeaşi sursă pentru France Presse, calificând incidentul drept „grav”. Acesta a survenit la câteva ore după atacul cu cuţitul care s-a soldat cu trei morţi joi dimineaţă, într-o biserică din Nisa.


Citește și : Egalitatea de gen mai are mult de aşteptat în Europa

Potrivit dailystar.co.uk, care citează presa locală, bărbatul a fost arestat pe strada Victor-Hugo. El a fost zărit într-o staţie de tramvai având asupra lui un cuţit cu lama de 30 de cm şi ar fi încercat să se urce într-un tramvai.

Bărbatul a fost arestat şi a fost declanşată o anchetă.

„Un bărbat înarmat cu un cuţit lung tocmai a fost arestat de poliţia naţională. Mulţumesc poliţiei pentru intervenţia ei eficientă care a făcut posibilă evitarea unei noi tragedii”, a postat pe Twitter primarul celui de-al doilea arondisment din Lyon, Pierre Oliver.

Citește și : Au început JIHADUL? Atac cu cuţitul la Consulatu Franţei din Jeddah; Un bărbat înarmat a fost împuşcat la Avignon!