DISTRIBUIȚI

Un adolescent de 16 ani din Australia a pledat vinovat de hacking în rețeaua Apple și de descărcarea unor fișiere interne, potrivit rapoartelor. Compania spune că niciun client nu a fost afectat, însă rapoartele arată că au fost accesante conturi ale clienților, relatează BBC, potrivit mediafax.

Tânărul 16 ani a accesat fișiere de 90 de gigabytes (GB) și a intrat în sistem de mai multe ori pe parcursul unui an din casa lui aflată în suburbiile din Melbourne, scrie ziarul The Age, preluat de BBC.


Citește și : Trump este îmbătat de putere, afirmă fostul director al CIA, John Brennan

Potrivit rapoartelor, băiatul a stocat documentele într-un dosar numit „hacky hack hack”.

Apple insistă asupra faptului că securitatea niciunui client nu a fost compromisă, însă rapoartele Age arată că băiatul ar fi accesat conturile clienților.

Citește și : Vladimir Putin a ajuns la Berlin pentru o întâlnire cu Angela Merkel

Într-o declarație adresată BBC, Apple a declarant că „protejăm vigilent rețelele noastre și avem echipe dedicate de profesioniști în domeniul securității informațiilor care lucrează pentru a detecta și a răspunde la amenințări. În acest caz, echipele noastre au descoperit accesul neautorizat, l-au împiedicat și au raportat incidentul autorităților de aplicare a legii. Considerăm securitatea datelor utilizatorilor noștri ca fiind una dintre cele mai mari responsabilități ale noastre și dorim să ne asigurăm clienții că în niciun moment în timpul incidentului, datele lor personale nu au fost compromise”.